Att köpa kläder åt sina barn är ibland superenkelt. Man har feeling och väljer det man tycker är sött och fint. Undersökningar visar också att de flesta föräldrar går på just intuition när de shoppar åt barnen. Men när de kommer upp i en viss ålder, blir det ändå svårt att som förälder inte tänka på det där med pojk- och flickkläder. Hur ska man tänka kring färgerna rosa och blått, till exempel?

Man kan säga att det normalt, bland föräldrar av idag, finns tre tydliga vägar att välja.

Undvika de två färgerna

Det här är valet för den som inte vill skapa någon konflikt eller dylikt på dagis. Här ser man alltså till att oavsett kön, aldrig välja rosa eller blåa klädesplagg. På så sätt undviker man smidigt frågan om vad som är killigt och tjejigt.

Välja som man känner

Med det här alternativet väljer man som man vill, oavsett om det är rosa eller blått, och oavsett om det är till en tjej eller en kille. Du bestämmer dig helt enkelt för att inte bry dig om vad andra möjligen kan tycka.

Välj traditionellt

Många väljer också att behålla de traditionella färgerna på pojkar och flickor genom att främst låta pojkar bära blått och tjejer rosa.

Vad du än väljer, så är det självklart att du ska göra det du känner för. Valet är fritt, men det kan ändå vara viktigt att tänka över frågan lite, då den kan vara känslig, åtminstone på vissa typer av förskolor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *