Fleecen har kommit på modet igen. Från att ha varit betraktat som lite sunkigt i många år har nu allt fler kedjor börjat tillverka snygga fleece-jackor för både vuxna och barn. Fleece är ett material som består av polyester, och många märken använder till och med återvunnen plast i sina fleece-kläder vilket alltså innebär en insats för miljön.

Varför fleece i barnkläder?

Trots att fleece-kläder har lite dåligt rykte, inte minst eftersom många identifierar dem med 90-talets friluftsliv, kan även fleece-kläder såklart designas snyggt och moderiktigt. Det har vi inte minst sett under de senaste åren. Sedan finns det en rad anledningar till att fleece just passar utmärkt i barnkläder.

  • Håller värmen oerhört bra
  • Är otroligt hållbart
  • Enkelt att rengöra, behöver sällan tvättas
  • Mysigt och mjukt

Ett liknande alternativ

Innan du väljer fleece till ditt barn bör du också titta upp ett material som heter softshell. Även softshell är ett icke-organiskt fleece-material som du finner på utsidan av ett plagg. Generellt innebär det alltså att helgjutna fleece-kläder är varmare. Men softshell gör att du kan finna mer plagg för olika användningsområden som har samma yttre egenskaper som fleece.

Titta in din onlinebutik. Nu för tiden finns där oftast ett stort utbud av alternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *